Royal Caribbean

Buongiorno! 

Eller ja.. Det är ju kväll nu... Bienvenuti! 

Vet inte om jag ens stavar rätt, Men jag är säker på att alla mina italienska följare känner sig välkomna nu. 

Jag ska sammanfatta resan med Harmony Of The Seas här. Förhoppningsvis kan det hjälpa någon på traven som har funderingar på att åka men först vill veta några saker.
 
 1. Välj billigaste hytten.
  Båten har filmkameror på utsidan av båten som filmar och streamar utsikten in till insideshytterna. Alltså kunde man vakna på morgonen och se soluppgången och måsarna som flög förbi, trots att vi vari en insideshytt. Skärmen var likator som en hel balkongdörr så det kändes som om vi hade en utsideshytt. Dessutom.. Man tillbringar ingen tid i hytten, Det har man inte tid med.

 2. Besök några betalrestauranger.
  Alla som varit på kryssing tidigare har sagt att "Maten är fantastisk". Det kan jag inte riktigt hålla med om. Men man kanske inte kan förvänta sig några extrema rätter när dom ska servera 5400 gäster tre mål om dagen. Det var ingen dålig mat, men inte heller någon smaksensation. Vi valde de flesta kvällarna att betala extra för lite bättre och mindre restauranger ombord, Där var maten istället helt amazing!

 3. Undvik spaet. 
  Spaet var superfint. Men rent ut sagt SVINdyrt! Dessutom drivs det av ett extrernt bolag som jobbar så hårt med merförsäljning att man har lust att nita massösen efter 10 minuter. Jag har kontaktat RC om detta eftersom det drog ner helhetsintrycket på resan. Gymmet hör ihop. Mitt råd är att träna med hörlurar och springa ut rakt förbi receptionen innan någon i personalen försöker sälja på en badsalt för 2000 kr, Ha ha!

 4. Drick drinkar.
  Jag vet inte hur många frozen margaritas vi svepte i oss på den där båten, men många var det. Vi gjorde ett litet förhastat inköp av ett drinkpaket när vi boardade och sen insåg vi att vi behövde dricka 5 drinkar om dagen för att tjäna in pengarna. Haha. Även frozen mojito, och andra slank ner. Det enda som inte var så toppen var GT av den enkla anledningen att dom använder sodavatten som tonic. 

 5. Ta på en stegräknare.
  Löprundan runt båten på våning 5 är 700 meter. Perfekt att löpa några varv före frukost. i bodde längst fram, och de flesta restauranger låg längst bak, vilket gjorde att vi gick fram och tillbaka, om om om igen. Till gymet, hytten, frukosten, hytten, poolen, hytten, gymet, lunchen, hytten, poolen, hytten, baren, restaurangen... Det vart många steg och var roligt. som tusan. Även sista dagen upptäckte vi en restaurang vi missat och lite andra saker. Båten är enorm och sjukt häftig. 
Kort fakta;
 1. 5400 gäster
 2. 17 våningar
 3. 3 Vattenrutchkanor
 4. 4 pooler
 5. 2100 i personalen ombord
 6. Isrink, Vattenteater, Casino och minigolf.. 
 7. 40 barer, 20 matställen
 8. Central Park mitt i båten, som en oas
 9. Sjukt många jacuzzis
 10. Världens största kryssningsfartyg
 
 
0 kommentarer publicerat i Ammi, Resa;
Taggar: Harmony of the seas, Medelhavskryssing, Royal Carribean